About

Martine Pieters
Martine

Laat jij je ook zo graag verrassen door alle schatten die er in kringloopwinkels te vinden zijn? Dan ben je hier aan het goede adres! Ik heb namelijk een hobby die een beetje uit de hand begint te lopen: kringlopen.
Op deze website blog ik over kringloopwinkels, mensen die ik in een kringloop ontmoet, spullen die ik er vind, evenementen in kringlopen… Oftewel: alles wat met een kringloop te maken heeft!
Goed excuus voor mezelf om weer een keer naar de kringloop te gaan…

De kringloopwinkel is hip
Tegenwoordig schieten kringloopwinkels als paddenstoelen uit de grond. Was het 10 jaar geleden nog een beetje gênant als iemand je bij de kringloop zag, nu is het hartstikke hip. Ik schaam me er dan ook nooit voor dat mijn kleding, huisinrichting etc. voornamelijk uit de kringloop komt.
Het leuke van de kringloop vind ik dat je nooit weet wat je tegen gaat komen, je wordt altijd verrast. Ik vergeet dan ook standaard de tijd en heb na een bezoek m’n hoofd even helemaal leeggemaakt. Daarnaast is het heel goed voor het milieu, al die spullen hadden ook naar de stort gebracht kunnen worden. Maar de gebruikers waren zo aardig die spullen een tweede leven te geven.
En natuurlijk heel Nederlands… Het is goedkoop. Want als het financieel niet al te rooskleurig is en je tussen een grote verbouwing en een verhuizing een baby krijgt zoals wij, is de kringloop een uitkomst. En ik heb inmiddels wel bedacht… Al krijgen we ooit al het geld van de wereld, ik ga babybadjes, een kinderwagen en weet ik wat ik nodig heb, nooit meer nieuw kopen. Een kinderwagen is zo 800 euro, en in de kringloop staan werkelijk prachtexemplaren voor 25 euro. En als je dat eenmaal hebt ontdekt…

Wie ben ik?
In ons kleine, gouden Renault Twingo’tje ga ik van winkel naar winkel. Maar na zo’n speurtocht ben ik altijd blij om weer thuis te komen. Thuis, dat is in Almere in het torenkamertje van een appartementencomplex. In dat torenkamertje woon ik met mijn  man en ons babydochtertje. Zij is op 27 april 2018 geboren en gaat af en toe mee op kringloopspeurtocht. Ik ben benieuwd wat zij daar over een poosje van de speelgoedplanken gaat trekken.
Van 2012-2016 heb ik aan Hogeschool Rotterdam Communicatie gestudeerd. Daarna heb ik allerlei klusjes gedaan, maar ik ben nog steeds op zoek naar vast werk. Nogal frustrerend, maar een baan voor 16 uur in de week ligt in communicatiewereld niet echt voor het oprapen. Daarom ben ik in het dagelijks leven vooral bezig met mijn dochter, volg ik een cursus Engels en doe ik de opleiding ‘Creatief Schrijven’ aan de Schrijversacademie; en deze blog dus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s