About

Martine
Martine

En wie ben ik dan?
Tsja, dat moet je jezelf zo af en toe eens afvragen. Ik genoot enorm van mijn opleiding Communicatie, maar na die opleiding verhuisde ik en zat ik 1,5 jaar werkloos thuis. Dan merk je pas hoe erg je bent wat je doet. In die tijd hadden mijn man en ik financiële problemen én kregen we een baby. Een situatie die aardig wat creativiteit vereist. We gingen noodgedwongen naar de kringloop en ik wist alles low-budget te fixen, iets wat gaandeweg steeds meer een sport werd.
Het low-budget en bewust bij de dag leven inspireerde mij om nog meer te waarderen wat je hebt en waar je van mag genieten. Ik wilde een blog starten, maar wachtte steeds op ‘het juiste moment’ of op het moment waarop ik ‘de boel onder controle’ had. Maar misschien hoort het bij het leven om de boel niet op orde te hebben. Dus start ik mijn blog gewoon vandaag. Want vandaag leef ik. En vandaag wil ik dansen.

Ja leuk allemaal, maar what about deze blog?
Via deze blog verzamel ik ideeën over bullet journaling, DIY-projecten en leuke adresjes die ik toevallig tegenkom. Daarbij probeer ik altijd rekening te houden met low-budget en tweedehandsspullen.
Op maandag deel ik een post over bullet journaling, op woensdag laat ik je stap voor stap zien hoe ik een DIY-project heb gemaakt en vrijdag is de rommeldag: dan deel ik een leuk shopadresje, een bijzondere tentoonstelling, een huishoudtip of iets anders wat het delen waard is.
Zodat ik op zoek blijf gaan naar dingen die me gelukkig maken en stil laten staan bij het leven, want het is niet vanzelfsprekend dat je weer een dag gekregen hebt.

Bullet journaling
Ik wist niet dat Bullet Journals bestonden tot ik er een van mijn schoonouders kreeg, omdat dat ‘echt iets voor mij’ was. En ze hadden gelijk! Dat we zo’n simpel systeem niet jaren eerder uitgevonden hebben…
Een bullet journal is een gewoon notitieboek, alleen dan met stipjes in plaats van met lijntjes. En dat creëert dus een totaal andere wereld. Je kunt heel makkelijk schema’s maken voor je dag, week, maand, jaar… Je financiële situatie, je energielevel, en ga zo maar door.Let it bee - scharrelhippie
Maar die stipjes zijn ook een enorm hulpmiddel om te tekenen. Krijg ik op een gewoon blad nog geen lijn recht op papier, in een bullet journal zie ik creaties onder mijn pen vandaan kruipen die ik niet van mezelf verwacht had. Allemaal dankzij die puntjes die je een béétje houvast geven.
Tekenen was mijn examenvak en die leraar zei een keer: ‘Het doek van een schilder daagt zijn creativiteit uit, want dat wat hij ziet of voelt moet hij binnen dat vierkant weten te vangen.’ Naja, zoiets dus, alleen dan met stipjes op een blaadje.

DIYIMG_20181212_205626_resized_20181212_101431218
Omdat ik heel erg van zelf dingen maken houd, maar het veel te weinig doe, ga ik eindelijk al die ideeën eens omzetten in daden. Via deze blog deel ik mijn DIY-projecten in stap-voor-stapblogs/foto/filmpjes zodat je er zelf ook mee aan de slag kunt.

 

Wil je meer Scharrelhippie? Volg me dan op Instagram: @scharrelhippie.

Heb je interesse in een workshop, wil je een gastblog schrijven, heb je een ander super leuk idee; neem dan gerust contact met me op!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s