About

Martine Pieters
Martine

En wie ben ik dan?
Tsja, dat moet je jezelf zo af en toe eens afvragen. Ik genoot enorm van mijn opleiding Communicatie, maar na die opleiding verhuisde ik en zat ik 1,5 jaar werkloos thuis. Dan merk je pas hoe erg je bent wat je doet. In die tijd hadden mijn man en ik financiële problemen én kregen we een baby. Een situatie die aardig wat creativiteit vereist. We gingen noodgedwongen naar de kringloop en ik wist alles low-budget te fixen, iets wat gaandeweg steeds meer een sport werd.
Het low-budget en bewust bij de dag leven inspireerde mij om nog meer te waarderen wat je hebt en waar je van mag genieten. Ik wilde een blog starten, maar wachtte steeds op ‘het juiste moment’ of op het moment waarop ik ‘de boel onder controle’ had. Maar misschien hoort het bij het leven om de boel niet op orde te hebben. Dus start ik mijn blog gewoon vandaag. Want vandaag leef ik. En vandaag wil ik dansen.

Ja leuk allemaal, maar what about deze blog?
Op deze blog verzamel ik ideeën over bullet journaling, DIY-projecten en second hand stuff. Die drie dingen maken mijn hoofd leeg en dat is af en toe erg gezond.
Op maandag deel ik een post over bullet journaling, op woensdag laat ik je stap voor stap zien hoe ik een DIY-project heb gemaakt en op vrijdag deel ik iets over wat ik vind in een kringloopwinkel of een recensie over een kringloopwinkel. Tussendoor post ik bijzondere adresjes die ik tegenkom, tentoonstellingen of musea die inspiratie geven etc.
Om die inspiratie weer door te geven aan jou en zodat ik op zoek blijf gaan naar dingen die me gelukkig maken en stil laten staan bij het leven, want het is niet vanzelfsprekend dat je weer een dag gekregen hebt.

Bullet journaling
Ik wist niet dat Bullet Journals bestonden tot ik er een van mijn schoonouders kreeg, omdat dat ‘echt iets voor mij’ was. En ze hadden gelijk! Dat we zo’n simpel systeem niet jaren eerder uitgevonden hebben…
Een bullet journal is een gewoon notitieboek, alleen dan met stipjes in plaats van met lijntjes. En dat creëert dus een totaal andere wereld. Je kunt heel makkelijk schema’s maken voor je dag, week, maand, jaar… Je financiële situatie, je energielevel, en ga zo maar door.Let it bee - scharrelhippie
Maar die stipjes zijn ook een enorm hulpmiddel om te tekenen. Krijg ik op een gewoon blad nog geen lijn recht op papier, in een bullet journal zie ik creaties onder mijn pen vandaan kruipen die ik niet van mezelf verwacht had. Allemaal dankzij die puntjes die je een béétje houvast geven.
Tekenen was mijn examenvak en die leraar zei een keer: ‘Het doek van een schilder daagt zijn creativiteit uit, want dat wat hij ziet of voelt moet hij binnen dat vierkant weten te vangen.’ Naja, zoiets dus, alleen dan met stipjes op een blaadje.

DIYIMG_20181212_205626_resized_20181212_101431218
Omdat ik heel erg van zelf dingen maken houd, maar het veel te weinig doe, ga ik eindelijk al die ideeën eens omzetten in daden. Via deze blog deel ik mijn DIY-projecten in stap-voor-stapblogs/foto/filmpjes zodat je er zelf ook mee aan de slag kunt.

De kringloopwinkel is hip
Tegenwoordig schieten kringloopwinkels als paddenstoelen uit de grond. Was het 10 jaar geleden nog een beetje gênant als iemand je bij de kringloop zag, nu is het hartstikke hip. Ik schaam me er dan ook nooit voor dat mijn kleding, huisinrichting etc. voornamelijk uit de kringloop komt.
Het leuke van de kringloop vind ik dat je nooit weet wat je tegen gaat komen, je wordt altijd verrast. Ik vergeet dan ook standaard de tijd en heb na een bezoek m’n hoofd even helemaal leeggemaakt. Daarnaast is het heel goed voor het milieu, al die spullen hadden ook naar de stort gebracht kunnen worden. Maar de gebruikers waren zo aardig die spullen een tweede leven te geven.
En natuurlijk heel Nederlands…: het is goedkoop. Want als het financieel niet al te rooskleurig is en je tussen een grote verbouwing en een verhuizing een baby krijgt zoals wij, is de kringloop een uitkomst. En ik heb inmiddels wel bedacht… Al krijgen we ooit al het geld van de wereld, ik ga babybadjes, een kinderwagen en weet ik wat ik nodig heb, nooit meer nieuw kopen. Een kinderwagen is zo duizend euro, en in de kringloop staan werkelijk prachtexemplaren voor 25 euro. En als je dat eenmaal hebt ontdekt…cropped-wp_20180612_10_52_32_pro3.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s