Bullet Journal: My perfect day

Een dag vliegt zó voorbij. Soms vraag ik me weleens af: Er zitten 24 uren in een dag maar waar blijven ze? Ik heb mijn eigen bedrijf en ik werk vanuit huis, dus werk en privé lopen volledig door elkaar heen. Niet dat dat erg is, maar een dag is dan al snel rommelig.

My Perfect Day
In je Bullet Journal kun je heel makkelijk inzichtelijk maken wat je nu eigenlijk doet die 24 uur. Op mijn Pinterest heb ik een bord gemaakt waar je verschillende manieren ziet om een dag uit te tekenen.

Zelf een ‘My perfect day’ tekenen
IMG_20190409_144624_resized_20190409_024719692

Zelf heb ik natuurlijk ook mijn ‘ideale dag’ getekend. Ik heb een balk gemaakt met 24 hokjes, voor de 24 uur. Vervolgens heb ik 5 categorieën bedacht met dingen waar ik veel tijd aan besteed of die elke dag belangrijk zijn:
1. Slapen
2. Werken
3. Aankleden en de maaltijden
4. Werk terwijl mijn dochter wakker is (dat is een combinatie van werken als zij slaapt of in de box speelt, en daarnaast quality time met haar)
5. Vrije tijd

Vervolgens heb ik een soort legenda gemaakt. Bij elk van die vijf onderdelen heb ik een washi-tape uitgezocht.
Zo kon ik met het washi-tape heel overzichtelijk weergeven wanneer ik wat doe. Door washi-tape te gebruiken in combinatie met een legenda, blijft het daadwerkelijke dagoverzicht heel clean. Fijn, want zo zie je in één oogopslag hoe jouw ideale dag eruit ziet. En het is natuurlijk nooit verkeerd om met washi-tape in de weer te zijn!

Voordeel van een dagoverzicht tekenen
Het grote voordeel van zo’n dagoverzicht is dat het anders tot je komt. Natuurlijk weet je wel ongeveer wat je elke dag doet, maar vaak kunnen dingen net wat slimmer. Door het uittekenen van je dag zie je opeens waar het slimmer kan. Bijvoorbeeld: ik werk ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds het best, omdat mijn dochter dan slaapt. Overdag werk ik ook, maar dat is minder effectief. Ik werk dan in haar hazeslaapjes of als ze in de box speelt met mij ernaast aan tafel.
Helemaal prima want ik werk graag en kan snel schakelen, maar daardoor heb ik wel het gevoel dat werk de ganselijke dag op mijn nek zit.
Door het dagoverzicht te tekenen, kwam ik erachter dat er elk dagdeel wel wat werk is, behalve als ik slaap. Nu heb ik bedacht dat ik per dag één dagdeel niet zou moeten werken. Of dat in de praktijk handig en haalbaar is, probeer ik momenteel uit. In ieder geval heb ik sinds tijden weer een keer een boek gepakt.

Ga jij ook je dag tekenen?

Keep posted want volgende week teken ik mijn hele week!

En… er komt een grote winactie aan!

Advertisements

4 Comments

 1. marieke haaker

  Welk boek is het geworden Martine? Ik ben op dit moment Grand Hotel Europa aan het lezen van Ilja Pfeijffer. Ontzettend goed geschreven! Word ik een beetje jaloers van hoe hij actualiteit, humor, poëzie zichzelf tot een prachtig geheel smeedt.

  Like

  1. scharrelhippie

   Ah bedankt voor de tip! Ik las ‘The Tender Vine’ van Kristen Heitzmann, die stond weken geleden ook al op mijn blog over de booklog, maar toen was ik er net in begonnen. Nu is hij uit hoor!
   Het is een 3-delige serie en dit is het laatste deel. Vind het een enorm goede serie! Ontzettend knap hoe in de laatste hoofdstukken alle levens samenkomen, heel geloofwaardig en knap door elkaar geweven. Houd ik van! De serie is er trouwens ook in het Nederlands maar dan weet ik even niet hoe hij heet.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s