Diamond painting foto

Wat nu het allerleukste is: je kunt je eigen foto bestellen als diamond painting. Hoe gaaf is dat? Het is wel een beetje spannend, want op internet circuleren ook een paar héle slechte resultaten. Het is toch best prijzig en vooral: je werkt er uren aan. Niet leuk als hij dan tegenvalt.

Ik heb vorige week een trouwfoto van ons als diamond painting besteld… Super spannend, het duurt nog even voor ik hem binnen heb, dus ik kan nog niets aanbevelen. Als hij binnen is en ik ben een eindje op weg, zal ik hem langs laten komen op de blog. Stel dat hij goed uitpakt, dan heb je je adresje te pakken!

Tips & Tricks diamond painting foto
Kan je daar nu niet op wachten? Hier zijn in ieder geval een aantal tips voor diamond painting als foto:
– Hoe groter hoe beter. Hoe groter het formaat is wat je besteld (ja hoe duurder, ik weet het…) hoe meer pixels er in de afbeelding kunnen. De diamandjes functioneren als pixels, en hoe meer pixels hoe scherper de afbeelding wordt en hoe meer nuance er in zit. Heb je een kleine afbeelding, dan is je horlogebandje maar 1 rijtje diamandjes en ziet het er dus niet zo vloeiend uit. Bestel je een grote variant, dan is dat horlogebandje wel 3 of 4 rijen dik, veel meer ruimte dus om kleurnuances en schaduw en dergelijke te laten zien. Dus áls je het doet, ga voor groot.
– Zorg dat datgene waar de foto om gaat, jijzelf, een huisdier, oid, redelijk groot in beeld is. In ieder geval meer dan de helft van de afbeelding moet het onderwerp beslaan. Anders gaan er veel pixels ‘verloren’ aan de achtergrond, waardoor de persoon of het dier niet zo duidelijk naar voren komt.
– Bij 1 persoon of 1 dier kun je een grootte aanhouden van 30×40 cm. Zijn er 2 mensen/dieren in beeld, dan moet je op minimaal 50X60 cm zitten. 3 of meer kan ook, maar kies dan voor het megacanvas.
– Zorg dat er geen grote schaduwvlakken op de foto te zien zijn, dat zorgt voor aparte vlekken in je diamond painting.
– Let er ook op dat de persoon die op de foto staat niet roodverbrand is bijvoorbeeld, want dan krijg je dus rode diamandjes. Op de foto ziet het er gezond en zomers uit, maar in een diamond painting met rode diamandjes ziet het er apart uit.
– Het allerbelangrijkste: de afbeelding moet zo gróót mogelijk zijn, qua resolutie. Zeker als je dus zo’n megacanvas gaat bestellen. Je foto moet dan dus opgerekt worden tot bijvoorbeeld een meter, en nog steeds scherp zijn. Vaak kun je een foto insturen en controleert het bedrijf of hij goed is. Je kunt ook de resolutie van de foto checken en kijken welke resolutie op de website aangeboden wordt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s