Tip: Schaaltjes voor diamond painting

Mijn eerste grote diamond painting is in de maak! Hartstikke ontspannend, gewoon niet nadenken en even je hoofd leeg maken. Vaak luister ik de radio, het nieuws, een Engels verhaal of dat soort spul. Het grappige is trouwens dat dat heel goed samen gaat. Dus moet je er nog een college in stampen, ga lekker diamond painten en luister ondertussen naar de leerstof. Je neemt het heel anders op, maar het blijft toch hangen.

Schaaltjes voor diamond painting
Met een grote diamond painting heb je automatisch veel kleuren. Hoe groter de plaat, hoe meer nuance er in kan. Toch krijg je maar één schudbakje waardoor je steeds van kleur moet wisselen of een stuk één kleur doen, en dan wisselen. Maar wisselen blijf je doen. Dat vond ik best irritant, zeker omdat ik me tijdens het kleur wisselen minder goed kan concentreren op wat ik aan het luisteren ben. Dat moet toch anders kunnen…

Wij hebben een serviesset van de Action, en daar zitten ook 6 hele kleine schoteltjes bij. Voor een theezakje of een bonbon. Ik dacht: gewoon proberen. Ik heb op mijn diamond painting plaat gekeken welke 6 kleuren er vooral voorkwamen in het stuk wat ik ging doen. Die kleuren heb ik half geleegd in zo’n schoteltje, vervolgens heb ik het zakje erbovenop gelegd. Het zal je maar over komen dat je niet meer weet welk nummer het was…

Vervolgens ga ik diamond painten en hoef ik niet steeds meer te wisselen. De kleuren die ik niet op een schaaltje heb, sla ik even over. Wil je dat niet, dan kun je natuurlijk nog zo’n set schaaltjes kopen.
Met een schudbakje kun je schudden zodat de diamandjes goed liggen om ze op te pakken. Met zo’n schoteltje werkt dat niet, maar… Als je met de achterkant van je diamond pen door het schoteltje gaat, draaien de meeste om! Dat was dus echt een uitvinding. Helemaal onderaan deze blog staat een filmpje waarop je ziet hoe ik dat doe.

Als ik weer stop met diamond painten stapel ik de schaaltjes gewoon op en berg ik ze veilig weg. Is natuurlijk wel een risicootje dat iemand de schaaltjes om stoot. Wil je dat voorkomen, dan kun je de schaaltjes natuurlijk gewoon legen in het zakje. Weet je zeker dat het goed gaat!

Veel plezier met diamond painten en ik hoop dat de tip je helpt om lekker geconcentreerd door te kunnen gaan!

IMG_20190312_101034_resized_20190312_012116813img_20190312_101042_resized_20190312_012117320.jpgIMG_20190312_101147_resized_20190312_012116251

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s