DIY Nijntje knuffeldoekje

Mijn dochter heeft een Nijntje kamer, en stiekem is haar kamer mijn favoriete plek in huis. Nijntje verveelt gewoon nooit, en het is ook nog eens Hollandse glorie. Nu zijn Nijntje knuffels behoorlijk prijzig, maar met een beetje kringloophulp kom je een heel eind. En met een beetje creativiteit krijg je zeldzame exemplaren!

Shoppen in de kringloop
In de meeste kringloopwinkels vind je Nijntje knuffels voor een euro of zelfs minder. 9 van de 10 keer vind ik er wel één, en ik kan het nooit na laten om te kijken. Voor dit DIY-project heb je kleine knuffeltjes nodig. Vaak zitten die aan een rammelaar, boxmobiel, babygym en dat soort spul.

Benodigdheden:

  • Klein Nijntjespul
  • Zachte doekjes (de doekjes die ik heb gebruikt zijn officieel schoonmaakdoekjes, maar ze zijn té zacht om niet mee te knuffelen. Ze zijn van het merk Optidee en ik vond ze via Marktplaats. Andere zachte doekjes kun je natuurlijk ook gebruiken, of denk aan een zachte, dikke stof uit de stoffenwinkel.)
  • Naald
  • Garen
  • Schaar

Stap 1 – losmaken
Haal het Nijntje van het oorspronkelijke speelgoed af. Vaak zitten ze vast met een dikke, witte draad. Als je die draad voorzichtig doorknipt met een schaar, is het Nijntje zelf ongeschonden.

Stap 2 – positie bepalen
Pak het zachte doekje erbij en bepaal waar je het Nijntje wilt hebben. Het Nijntje van de rammelaar heeft een wit dingetje aan de achterkant waarmee hij om de ring vast zat. Dit kun je makkelijk gebruiken om het Nijntje in het midden mee vast te zetten. Het Nijntje van de andere rammelaar had zijn handjes om de ring heen. Ik heb de handjes los geknipt, het is toch te schattig om vervolgens het doekje in zijn handjes te geven? In onderstaande slideshow zie je uitgebreidde how-to foto’s, in de foto’s daar onder zie je het andere doekje.

This slideshow requires JavaScript.

Stap 3 – vast naaien
Naai het Nijntje vervolgens goed vast aan het doekje. Voor de zekerheid kun je dit met twee draden doen, zodat hij ook stevig blijft zitten als er door het spelen een draad breekt. Je kunt dit gewoon met de hand doen. Heb je een naaimachine die door meerdere lagen heen kan, is dat natuurlijk sneller en steviger.

Resultaat

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s