Bullet Journal versieren – Deel 6: BoekSNEEde

Ken je dat, dat je winkel in winkel uit loopt en je je online een muis klikt op zoek naar dat ene mooie notitieboekje. Voor mij moet een notitieboekje net dat ondefinieerbare ‘ene’ hebben. Want het is psychologisch, ik weet het, maar een mooi boekje motiveert mij enorm. Alsof het een deur is naar ideeën.

Daarom kan ik het ook nooit laten om de boel zelf nog wat verder op te leuken. En er zijn zoveel mogelijkheden… Daarom de komende tijd een serie over je eigen Bullet Journal versieren. Dit is deel 6 over de boeksnede.

Boeksnede
De afgelopen blogs gingen over de omslag van een Bullet Journal, laten we het nu eens over de boeksnede hebben. Want daar zijn ook allerlei mogelijkheden mee. Als je deze blog al even volgt, heb je al gezien dat je kunt tekenen op de boeksnede. Maar dat is niet het enige…

Deze week dacht ik: laat ik het eens letterlijk nemen. BoekSNEEde. Dus heb ik mijn snijspullen erbij gepakt.

Benodigdheden
– Snijpen;
– Snijmat;
– Potlood;
– Gum;
– Mooi achtergrondpapiertje.

Dit kun je het beste doen in een nieuwe Bullet Journal, omdat je anders per ongeluk een stuk van een tekening afhaalt. Een dunne bujo is voor dit werkje makkelijker, omdat hoe dieper je moet snijden hoe lastiger het wordt (zeker met kleine onderdelen).

Stap 1: Tekenen
Allereerst maak je op de allereerste bladzijde een tekening langs de zijkant. Je kunt natuurlijk ook alle drie de zijkanten in je ontwerp meenemen. Teken een ontwerp wat je kunt uitsnijden. Ik zocht eerst het midden op en tekende van daaruit:

Stap 2: Snijden
Vervolgens snijd je je ontwerp uit. Mijn ervaring was dat te kleine onderdelen eigenlijk niet te doen zijn, omdat je door zo veel bladzijden heen moet. Of je moet het ontwerp op elke 5 bladzijden aanbrengen en per 5 bladzijden snijden. Je bent wel even bezig, maar je hebt dan ook wel een heel mooi resultaat.

Stap 3: Finishing touch
Als finishing touch kun je een mooi papier op de achtergrond plakken zodat je snijwerk nog mooier uitkomt. Ik heb een papier uit het Flow boek voor paperlovers gebruikt.

IMG_20190309_160502_resized_20190309_040656347IMG_20190309_160510_resized_20190309_040658265IMG_20190309_160540_resized_20190309_040653131

 

Veel plezier!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s