Bullet Journal versieren – Deel 5: Canvas

Ken je dat, dat je winkel in winkel uit loopt en je je online een muis klikt op zoek naar dat ene mooie notitieboekje. Voor mij moet een notitieboekje net dat ondefinieerbare ‘ene’ hebben. Want het is psychologisch, ik weet het, maar een mooi boekje motiveert mij enorm. Alsof het een deur is naar ideeën.

Daarom kan ik het ook nooit laten om de boel zelf nog wat verder op te leuken. En er zijn zoveel mogelijkheden… Daarom de komende tijd een serie over je eigen Bullet Journal versieren. Dit is deel 5 over aan de slag met canvas.

cofCanvas
Canvas is super sterk, waterdicht (of in ieder geval kopje-thee-waterdicht) en gaat niet snel kapot. Ideaal als bescherming voor je Bullet Journal. Oke, we hebben al verschillende kaften en hoezen gehad, maar deze is toch te leuk om voorbij te laten gaan. Deel 6 gaat géén kaft, hoes of cover worden, I promiss.

Benodigdheden:
– Leuke canvastas;
– Schaar;
– Naald;
– Garen;
– Sterke lijm.

Stap 1 – Canvastas
Wij houden hier van Nijntje en een poos geleden hadden we een Nijntje-canvas tas van iemand gekregen. Hartstikke leuk, maar we gebruikten hem bijna niet omdat de vorm niet zo handig was en hij ook niet zo groot is. Zonde om hem dan in de stofzuigerkast te laten vergaan…
De Action heeft een canvastas met bloemen, die is ook leuk om te gebruiken. Yvon Jaspers heeft een leuke big shopper, passend bij haar servies. Ook online of bij events zoals beurzen vind je regelmatig mooie big shoppers.

Stap 1 is: knip het ding aan gort, maar dan op zo’n manier dat je zoveel mogelijk canvas kan gebruiken.

Stap 2 – Positie bepalen
Vervolgens kijk je wat er op de voorkant moet komen en of dat past. Zitten de Nijntjes recht, in dit geval. Daarna knip je de frommelige randen eraf zodat je een net stuk overhoud. Dat knip je in kaftvorm zoals je ook deed bij je middelbare schoolboeken.

Stap 3 – Naald en draad
Daarna vouw je de randen om. Dat gaat behoorlijk lastig omdat het gelijk weer terug schiet, dus deze stap is een beetje gehannes. Je kunt de hoeken lijmen met sterke lijm, maar je kunt ze ook aan elkaar naaien. Ik heb aan de ene kant gelijmd, en aan de andere kant genaaid om uit te proberen wat steviger was. Het maakt eigenlijk niet uit. Nu ligt het er ook wel aan watvoor soort canvastas je hebt. Dit was niet echt glad, bij een gladde canvastas moet je de omvouwranden denk ik wel aan elkaar naaien.

Stap 4 – In vorm laten komen
Of je nu hebt gelijmd of genaaid: de tas moet even in de nieuwe vorm komen. Anders blijft er spanning op staan en dat ziet er niet zo mooi uit. Ik pak dan het Britse koningshuis er weer bij: die heeft er 3 uur bovenop gelegen.
sdr

Stap 5 – Versieren
Als het goed is heb je nog een heel stuk tas over. Vaak zitten daar nog leuke details op die je uit kunt knippen en toe kunt voegen. Ik heb een Nijntje uitgeknipt en de naam ‘Nijntje’. Beiden heb ik met sterke lijm vastgelijmd. Volgende keer zou ik dit er even op stikken, want ik vind het lijmen op de voorkant niet zo mooi geworden. Het is er als het ware echt ‘opgeplakt’. Als ik het even omgestikt had, zou het er veel mooier uitzien. Maar goed, dat kun jij nog wel doen!

Volgende week gaan we aan de slag om met papiersnijden je Bullet Journal te versieren. Ik heb er al zin in!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s