Synoniemenbladzijde en kalligrafiestiften Action

Een taal leren gaat niet zonder pen en papier. Er zijn een heleboel online hulpmiddelen waar ik dankbaar gebruik van maak, maar pen en papier zijn nooit helemaal weg. Vandaag maakte ik een synoniemenbladzijde.

Bij een nieuwe taal zijn er twee dingen belangrijk: de grammaticaregels en woorden. Als je van beiden zoveel mogelijk weet, kom je al een heel eind. Meestal gebruiken we dezelfde woorden: denk aan het woord ‘leuk’. In hoeveel verschillende situaties gebruik je dat woord wel niet? Als je zo’n woord in veel situaties gebruikt, wordt het steeds inhoudslozer. Hoe meer woorden je kent, hoe preciezer je je kunt uitdrukken.

Synoniemenbladzijde maken
Neem het woord ‘leuk’ nog een keer. Je kunt ook zeggen: fantastisch, mooi, aardig, en ga zo maar door. Omdat alles al snel ‘nice’ is, maakte ik een synoniemenbladzijde voor het woord ‘nice’. Ik schreef groot ‘nice’ in het midden. Daaromheen schreef ik alle woorden die je in de plaats van ‘nice’ kunt gebruiken. Ik kende er al wel veel, maar nog niet allemaal. Zo kun je dus op een leuke manier je woordenschat vergroten!

Kalligrafiestiften Action
Als iets er mooi en netjes uitziet, kan ik het veel makkelijker onthouden. Om het geheel een beetje nice te maken, probeerde ik de kalligrafiestiften van de Action uit. Het is een pakje van 3 stiften in verschillende maten. Ze worden verkocht in diverse kleuren zoals zilver, goud en koper. Dit zijn de gouden stiften. Ik vond ze erg fijn schrijven! De punten zijn erg apart en ik weet niet hoe lang ze mee gaan, maar ik vind het effect mooi en voor nu bevallen ze in ieder geval goed. De zwarte fineliner die ik gebruikte is van de HEMA. Je hebt echt geen dure spullen nodig om wat gezelligs te creëren!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s