Bullet Journal Versieren – Deel 4: De Hoes

Ken je dat, dat je winkel in winkel uit loopt en je je online een muis klikt op zoek naar dat ene mooie notitieboekje. Voor mij moet een notitieboekje net dat ondefinieerbare ‘ene’ hebben. Want het is psychologisch, ik weet het, maar een mooi boekje motiveert mij enorm. Alsof het een deur is naar ideeën.

Daarom kan ik het ook nooit laten om de boel zelf nog wat verder op te leuken. En er zijn zoveel mogelijkheden… Daarom de komende tijd een serie over je eigen Bullet Journal versieren. Dit is deel 4 over Bullet Journal hoezen.

Alles heeft een hoesje
Je telefoon, je iPad, een e-reader… Alles heeft een hoesje. Om het te beschermen tegen van alles en nog wat. Dus waarom zou je geen hoesje hebben voor je Bullet Journal? Zeker als je hem vaak meeneemt in je tas, is het een uitkomst en een goede manier om de tekeningen waar je uren aan gewerkt hebt, te beschermen.

Er zijn verschillende soorten hoezen:
Kaften met behang, zoals je vorige week kon lezen;
– Rekbare kaften, lekker snel klaar en mooi resultaat;
– Een bijbelhoes, maar daar kun je ook gewoon een BuJo instoppen;
– Eentje zelf naaien!

Rekbare kaft
Een rekbare kaft wordt vooral gemaakt en gebruikt voor middelbare schoolieren die hun boeken moeten kaften. Maar waarom zou het alleen voor hen zijn? De kaften zijn gemaakt voor een boekformaat tussen A4 en A5. De meeste bujo’s zijn A5 formaat of iets groter.
Hier de 9 leukste op een rij:

Een bijbelhoesIMG_20181217_210058_resized_20181217_090229528
Een Bijbel heeft ongeveer dezelfde vorm als een Bullet Journal. Daardoor kun je een bijbelhoes heel goed gebruiken als Bullet Journal hoes! In Nederland wat lastiger te krijgen, maar als je bereidt bent om wat langer te wachten… Het is de moeite waard! Ik heb zelf een hoes om mijn Bible Journal (jep, die bestaan ook) en hij is erg fijn. Er is zelfs ruimte voor een potlood/pen en een zakje voor de gum; beiden aan de binnenkant van de hoes. Ook is er ruimte om wat papieren netjes recht te houden.
Ik heb 4 mooie gevonden waarbij je niet ziet dat het eigenlijk voor een Bijbel bedoeld is. Kijk gerust nog verder op de site van de linkjes hieronder, er staan ook mooie hoezen met quotes die uit de Bijbel komen, maar ook mooi zijn in het algemeen:

Zelf één naaien
Dat… ga ik volgende week doen! Ik zal dan ook een printable patroon in de blog zetten, zodat je er zelf mee aan de slag kunt. Dus heb je nog een leuk stofje liggen of kom je er van de week één tegen… Dan weet je waar je ’em voor kunt gebruiken! See you next week!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s