Bullet Journal Booklog

Sinds vorig jaar heb ik een e-reader, dat ding waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou gaan gebruiken. Want ik was van team Papier. Maar ja, ik ben om. En maar goed ook, want sindsdien lees ik veel meer! Maar hoeveel lees ik eigenlijk per jaar? En hoe blijf ik lezen?

Lezen is me-time
In middelbare schooltijd waren de boeken niet aan te slepen. Ik ging elke week wel naar de bibliotheek en ik heb me oprecht een tijdje zorgen gemaakt hoe het moest als ik alle boeken had gelezen. Wist ik veel dat ik toen een luizenleventje had! In 2018 heb ik 3 boeken gelezen. 3 boeken in 365 dagen is vrij treurig.
Lezen is belangrijk voor je taal, voor je voorstellingsvermogen en zelfs voor je creativiteit. En het betekent gewoon dat je een moment hebt gezeten. Ook niet verkeerd zo af en toe.

Meer lezen door booklogcof
Met een booklog in je Bullet Journal kun je bijhouden welke boeken je hebt gelezen, meestal word dit per jaar gedaan. Je kunt natuurlijk gewoon een rijtje nummeren en dan steeds opschrijven wat je gelezen hebt, maar ja, dat is natuurlijk niet des BuJo’s…

Voor een booklog kun je een boekenkast tekenen met boeken, en steeds als je een boek gelezen hebt vul je de rug van een boek in. Je kunt ook een tafel tekenen met boeken erop en die invullen; of een boom met boeken eraan, je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.

3D booklog
Voordat ik begon met tekenen zat ik na te denken over het fenomeen ‘boek’. Wat is de magie van een boek? Het een bundeltje papier, bij elkaar gehouden door een mooie kaft. En dat is het nu net: achter die kaft schuilt een heel eigen wereld. Kleine lettertjes kruipen op en onder elkaar en vormen zo een beeld, geven je een film in je hoofd. Dat gevoel wilde ik ook in mijn booklog terug laten komen. Daarom koos ik ervoor om een soort 3D booklog te maken. Dit is het resultaat:
cof

Hoe ik het gemaakt heb
Met onderstaande foto’s laat ik zien hoe ik deze booklog gemaakt heb:

cof
1. Een booklog tekenen.
cof
2. Alle achtergrond wegsnijden
cof
3. Tip: kleur het eerst in, want dat was behoorlijk lastig achteraf
cof
4. Dit vind ik al té vet!
cof
5. Details tekenen en inkleuren
IMG_20190219_155937_resized_20190219_035958237
6. Aan de achterkant heb ik een geblend ecoline papier geplakt
cof
7. Resultaat aan de voorkant (ecoline vd Action gebruikt, bevalt zeer goed!)
cof
8. Silhouet tekenen
cof
9. Zowel met zwart als wit
cof
10. Sterren toegevoegd voor een beetje romantiek
cof
11. Klaar is je ‘3D’-booklog!

Boekentip?
Heb jij al een booklog gemaakt? Of heb je een boekentip? Ik ben benieuwd!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s