Bullet Journal versieren – deel 3: Nieuwe kaft

Ken je dat, dat je winkel in winkel uit loopt en je je online een muis klikt op zoek naar dat ene mooie notitieboekje. Voor mij moet een notitieboekje net dat ondefinieerbare ‘ene’ hebben. Want het is psychologisch, ik weet het, maar een mooi boekje motiveert mij enorm. Alsof het een deur is naar ideeën.

Daarom kan ik het ook nooit laten om de boel zelf nog wat verder op te leuken. En er zijn zoveel mogelijkheden… Daarom de komende tijd een serie over je eigen Bullet Journal versieren. Dit is deel 3 over een nieuw jasje.

Een nieuw jasje
In de vorige ‘aflevering’ van deze serie ging het ook over de cover, hoe je die gezellig kunt maken met lint en bedels. Maar wat nu als je eigenlijk helemaal uitgekeken bent op de cover? Dan is behang het antwoord.

BuJo behangen
Ik ben een fan van behang: het is stevig, je kunt het lijmen, als er viezigheid op zit kun je het nog afnemen voordat er een vlek in zit en de kleuren zijn erg mooi. Dus: ga je behangen en heb je een stukkie over: nooit weggooien!

img_20190213_150420_resized_20190213_081208094.jpg

Wat heb je nodig:
– Een mooi stuk behang;
(vraag eens bij een bouwmarkt of ze rollen behang over hebben of dat je die voor een prikkie mag overnemen. Vaak staat er ook veel op Marktplaats of in kringloopwinkels. Ook die enorme behangboeken kun je gebruiken – lekker veel designs!)
– Sterke lijm, ik gebruik die van Bison;
– Een aantal knijpers (all time favorites!);
– Een zwaar boek

Stap 1
Neem even de tijd om het behang goed te bekijken. Welk deel zou het mooist staan op de voorkant? Trek de voorkant desnoods over aan de binnenkant van het behang, zo weet je dat je niet schuin gaat.
Mijn behang bestaat uit vakken. De grootste afbeelding wilde ik op de voorkant, daarom heb ik de linkerzijlijn van de afbeelding dubbel gevouwen. Die vouw gebruikte ik als leidraad zodat de afbeelding er niet opeens schuin op zou zitten.

Stap 2
Knip het stuk behang uit wat je nodig hebt om het hele boekje te kaften. Houd een lijmrand aan van 2 centimeter. Gewoon precies zoals je middelbare schoolboeken kaft.
IMG_20190213_152132_resized_20190213_081205014

Stap 3
Vouw je boekje open en leg hem op de kaft. Vouw het behang vast om de kaft heen. Lijm een streep lijm op de buitenste rand van de binnenkant van de kaft (jep, dat is even twee keer lezen). Lijm ook de uiterste rand van het behang en plak het dan op elkaar. Zo heb je op 2 plekken lijm en zit het behang netter vast: het gaat niet opbollen aan de binnenkant.
Zet er dan een stel knijpers op en laat het 20 minuten drogen.
IMG_20190213_152346_resized_20190213_081205385

Stap 4
Haal de knijpers voorzichtig weg, laat het boekje dicht anders schiet het behang los. Leg er een dik boek op, ik haal dan altijd het Britse koningshuis tevoorschijn. Laat het drogen voor een uur.
IMG_20190213_152505_resized_20190213_081206517

Stap 5
Haal het boek weg, en klaar is je boekje! Je kunt de cover nog versieren met washi tape of andere gezelligheden.

Veel plezier en stuur gerust een foto van jouw creatie!

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s