Tip: Groenten bij de boer

Elke dag genoeg groente, fruit, zuivel, water en volkoren producten. En helaas is dat nog steeds niet in snicker-vorm op de markt gebracht. Maar wel in potjes, zakjes, kant-en-klare maaltijdsalades en… bij de boer!sdr

Echte groenten
Nu ben ik niet zo’n bio-fanaat en eet ik ook ongezonde dingen (want het leven mag best een beetje gezellig zijn), maar ik let wel op mijn groente en fruit. Het voelt gewoon lekkerder in mijn buik en werken, leren én mama zijn vraagt nu eenmaal de nodige energie.

Boodschappen doen als uitje
Vandaag was ik ‘bij de boer’ in Hemmen. Nu is boodschappen doen altijd wel een uitje, zeker voor kinderen. Maar als kinderen een krop sla in de supermarkt zien liggen, weten ze echt niet waar dat ding eigenlijk vandaan komt. Hoe leuk is het om dan eens bij de boer te gaan kijken? Waar je het land kunt ruiken? Waar je even op een bankje kunt zitten. En er een heleboel vragen over die krop sla naar boven komen. Want ja, hoe groeit die eigenlijk? En het leuke is: daar kan die boer een heleboel over vertellen en als ouders leer je dan gelijk stiekem even mee.

Biologisch en een prijskaartje
Producten die je direct bij de boer koopt zijn vaak biologisch. De groenten zijn dan ook duurder dan op de gemiddelde groenteafdeling van de supermarkt. Ik zou er daarom niet elke week heen kunnen/willen gaan, maar af en toe als een uitje is zeker interessant.
In de winkel bij de boer in Hemmen verkopen ze ook nog een heleboel zelfgemaakte producten uit de regio. Zoals zelfgebakken brood van graan uit de regio, zelfgemaakte yoghurt en zelfs Quinoa uit Hemmen zelf. Hoe fancy wil je het hebben?

cof
cof

Slow down…
Als je een drukke werkdag hebt, ren je tussendoor even naar de supermarkt, je scharrelt alles bij elkaar en rent zo snel mogelijk weer terug. In de supermarkt is het druk, alle kleuren flitsen op je af en je gaat in hetzelfde haast-tempo weer door.
In je pauze even ‘naar de boer’ gaan, zet je hoofd even stil. Er zijn aardekleuren, je ruikt de aarde, de groenten zijn er in alle soorten en maten want ze zijn echt en niet helemaal getransformeerd tot toevallig allemaal hetzelfde formaat. Bij elk product hangen handgeschreven briefjes en er is tijd voor een praatje aan de kassa.

Samengevat: mijn hoofd was weer leeg en ik kon er weer tegen aan. Deadline gehaald. En nu die groenten op tafel…

Sfeerimpressie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s