Verslag Crea Weekend Gorinchem

Daar gingen we dan, zus en ik, galmend met One Direction over de snelweg. Op weg naar het Crea Weekend. Vorige week tipte ik hem al, deze week een verslagje van hoe het echt was. Welke stands waren er, hoe was de sfeer, en natuurlijk een sfeerimpressie in beeld. Enthousiast? Er zijn nog een paar kaartjes voor dit weekend!

We kwamen bij een bijna-lege parkeerplaats aan. Er stonden een paar parkeerwachten, die heel dapper met een handschuiver alle lijnen van de parkeerplaats sneeuw vrij aan het maken waren. We konden lekker dichtbij de ingang parkeren en daar gingen we.

Ontvangst
De ontvangst was mooi versierd met ballonnen, slingers, en aan de zijkant stonden al crea-dingen van diverse stands. Bij de ontvangst kun je je jas inleveren, maar daar moet je wel een euro voor betalen. En dan kan het echt beginnen, je loopt de hal in en het standkoekeloeren kan beginnen.

De stands
De stands zijn opgesteld in een groot vierkant, met in het vierkant rijen stands. Dat maakte het overzichtelijk, zo kon je een stand na een uur makkelijk terugvinden. Soms staan de stands ook in cirkels en dergelijke, dan wordt dat een stuk lastiger.
Dit vonden wij bij de stands:
– Diamond Painting (heel veel);
– 3D-kaarten (heel veel);
– Snij- en embossing (heel veel);
– Ecoline (daarover straks meer);
– Haken (heel veel);
– Bloem schikken (2.0. kan ik wel zeggen, want het zag er prachtig uit in glazen bollen en aan haakwerken, geen plastic bakjes gezien);cof
– Handletteren;
– een ouderwetse drukmachine (zie ook hun website, het is het Grafisch Museum wat ook naar een locatie toe kan komen. Vanaf volgende week is de website vernieuwd);
– Beelden beschilderen;
– Sieraden die werden verkocht en die je zelf kon samenstellen;
– Koekjes versieren;
– Zandwerken maken op hout;
– Stempels;
– Porselein beschilderen;
– Kantklossen (bizar om te zien!)
– Breien;
– Puzzels;
– Scrappen;
– Mixed media;
– Borduren…

Workshops
De beurs in het algemeen heet ‘Crea Weekend’, maar omdat er zoveel workshops te volgen zijn, wordt dat ‘Crea College’ genoemd. Bij je aanmelding kun je kiezen voor diverse workshops, maar tijdens de beurs kun je ook nog aanschuiven als er nog plek is (tegen meerbetaling).
Je kunt leren sokken breien, kleertjes voor een pop haken, armbandjes maken, schilderen, stempelen en noem maar op. Mijn zus en ik hadden ons ingeschreven voor de workshop ‘Ecoline pret’. Op Blue Monday heb ik een tekening met Ecoline gemaakt, maar verder had ik er nog geen ervaring mee. Ik herinnerde me alleen die magische potjes van de basisschool wat NIET aan je kleren mocht komen en die prachtige heldere kleuren die naadloos in elkaar konden overvloeien.
Raar eigenlijk dat ik er niet eerder naar op zoek ben gegaan. Maar, daar is zo’n beurs natuurlijk voor. De workshop duurde 1,5 uur, dus je kunt in die tijd ook echt wel wat leren.
We waren met een groepje van 6 dames en onze enthousiaste workshopleider van The Rock Workshops. Tijdens de workshop konden we al onze vragen stellen en leerden we verschillende ecoline technieken. Oftewel: ecoline gaat de komende tijd nog wel terugkomen hier.

Podium
Er waren 3 podiumprogramma’s: een interview met mogelijkheid tot vragen stellen over haken, over letteren en een bingo. Super interessant en de bingo was gewoon hilarisch. Alle stoelen waren bezet want natuurlijk is iedereen eigenlijk nog een kind: je wilt niet naar voren komen omdat je bingo hebt, maar je wilt wel die prijs winnen. O ja, en je wilt geen liedje zingen omdat het een valse bingo is.
Het nadeel was dat de microfoon het niet deed. Nou, ga maar eens een bingo houden met een beurs om je heen, in een grote hal, zonder microfoon. De ‘Wat zei ze nou?’s’ waren niet van de lucht. Later bleek dat er gewoon een schuifje niet aangezet was…
Maar na een hele ronde zonder microfoon, kwam er nog een ronde met microfoon. Dat ging stukken beter. En zus en ik maar lachen, want dit hoorde we aan de lopende band en natuurlijk deden we zelf gezellig mee:
– He? Wat?
– Zeven! Ik dacht negen!
– Ah… 37… Ik heb 73/36/38!
– ‘Bingo!’, ja ik moest er nog maar één…
– Welke ronde zitten we nou, 1 of 2 rijtjes? Oh, volle kaart al!
– Hoeveel moet jij er nog?
– Ha ik heb je ingehaald!
– Was deze nou al geweest?

Op de een of andere manier wordt de mensheid heel zenuwachtig van bingo, en dat was fantastisch. Ik ga dit jaar nog een bingo organiseren, het is te grappig.

Geen goodiebag!
Tsja, het is kinderachtig, ik weet het… Maar na een beurs wil je toch wel met een goodiebag naar huis gaan. Al weet je dat er alleen maar reclame in zit en misschien één potlood en een chocolaatje, dat maakt niet uit. Maar er waren dus geen goodiebags. Wel een prijzencircus, een tafel waar je één ding mocht uitkiezen. Er lagen boekjes en tijdschriften met haakpatronen, bladen voor 3D-kaarten maken, mini-koekvormpjes, een kleurplaat met een quote en sjaaltjes. Eerlijk gezegd: dat vond ik niet geslaagd. Het zag eruit alsof alle left-overs bij elkaar gezet waren. Het stond ook allemaal op een klein tafeltje waardoor iedereen stond te dringen.
Aan de andere kant: de beurs is ook erg goedkoop. 7,60 euro online en 9 euro aan de kassa. Dus ja, het moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.

Sfeerimpressie
Het was een leuke dag en ik zou de volgende keer ook zeker weer gaan. Het is goedkoop, groot, veel verschillende stands, veel workshops, lezingen en ruimte om even aan een tafeltje wat te eten. Wij hadden een geslaagde zussendag!

Advertisements

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s