Bullet Journal versieren – Deel 2: Cover

Ken je dat, dat je winkel in winkel uit loopt en je je online een muis klikt op zoek naar dat ene mooie notitieboekje. Voor mij moet een notitieboekje net dat ondefinieerbare ‘ene’ hebben. Want het is psychologisch, ik weet het, maar een mooi boekje motiveert mij enorm. Alsof het een deur is naar ideeën.

Daarom kan ik het ook nooit laten om de boel zelf nog wat verder op te leuken. En er zijn zoveel mogelijkheden… Daarom de komende tijd een serie over je eigen Bullet Journal versieren. Dit is deel 2 over de cover versieren. 

Bullet Journal cover
Je kunt veel verschillende Bullet Journals vinden qua cover. Eén heldere kleur of een print, in leer of in paperback, als schriftje en ga zo maar door.
Jullie hebben mijn Bullet Journal die ik als agenda gebruik al een paar keer langs zien komen, die van Mus Creatief met de tropische bladeren. Ik heb hem nu een maand en ben er nog steeds blij mee. Maar… hij kan natuurlijk nog wel wat extra’s gebruiken: een romantische twist.

Cover versieren
Wat heb je nodig:
– Stuk plastic kant (Action)
– Suéde lintje (bijvoorbeeld Action, Xenos…)
– Een oude sleutel, hartje, etc. (kringloopwinkel of bij één van de bedelshops uit de vorige blog in deze serie.)

De bedel die ik heb gebruikt zat in de corsages van de daggasten tijdens onze bruiloft en gelukkig hadden we er na de bruiloft nog een paar over.

Stap 1
Allereerst bepaal je waar het kant moet komen. Op de voorkant van mijn BuJo zit een heel groot blad, die ik eigenlijk niet zo mooi vind. Dat blad kan ik mooi een beetje wegwerken door het kant er half overheen te plakken.

Stap 2
Daarna deed ik de sleutel aan het suédelintje. Knoopje erop en dan een kleine strik. Als je het lintje nu op zou plakken, heb je altijd kans dat je strik los gaat en je hem niet meer vast geprutst krijgt.
Steek daarom nadat je het strikje hebt gemaakt, één van de uiteindes door het hangertje heen. Maak dan een knoopje met beide uiteindes en de strik kan nooit meer los gaan.

cof
Doe de bedel aan het lintje.
cof
Knoopje er op…
cof
Strikje
cof
Eén van de uiteindes door het hangertje
cof
Knoopje met beide uiteindes
cof
Strak trekken en je strik kan niet meer los gaan

Tip: Als zo’n suédelintje om een kartonnetje heen gewikkeld zit, zie je altijd van die vouwen waardoor het ook lastig te lijmen is. Doe het lint een kwartier in bak warm water en hang het daarna uit aan een haakje of over een droogrek.

Stap 3
Vervolgens lijmde ik heel voorzichtig één streep lijm over het kant heen. Aan de bovenkant van het kant van de Action zit een rechte lijn waardoor je dit heel makkelijk recht kunt doen.
Druk het suédelint in de streep lijm, doe een extra kloddertje lijm onder de knoop van de strik.
Knip beide uiteindes zo af dat ze ongeveer 5 centimeter uitsteken, vouw ze naar binnen en lijm ze vast.
Het lijmen kun je beter zijde voor zijde doen. Dus eerst de voorkant, iets zwaars erop leggen en een halfuur later de volgende kant. Anders gaat het schuiven en krijg je één plakellende.

cofEen andere optie is om het suédelintje gewoon om je boekje heen te knopen. Het voordeel is dat je BuJo dan niet meer open kan gaan in je tas. Ook kan er niets meer per ongeluk tussen de bladzijden komen waardoor je tekening zou kunnen beschadigen. Nadeel is dat je hem steeds eromheen moet doen en hem er weer af moet halen. Het ziet er dan zo uit:

cof

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s