TIP: Crea Weekend Gorinchem

Nog maar een paar nachtjes slapen… Dan is de Crea Weekend in Gorinchem! Ben je verslaafd aan je BuJo, gek op sieraden maken of wat dan ook? Ze zeggen zelf dat elke creatieve hobby op de beurs vertegenwoordigd is…

Crea Weekend Gorinchem
In de evenementenhallen van Gorinchem vindt van 1 t/m 3 februari het Crea Weekend plaats. Een enorm DIY-paradijs. Met workshops, theater, heel veel stands vol met alles wat je hartje begeert op creativiteitsgebied.

Wat is er te vinden?
Er zijn veel uiteenlopende hobby’s te vinden tijdens het Crea Weekend. Super leuk, want daardoor kun je bij veel hobby’s even ‘proeven’ of het wat voor je is. Een hobby kost al gauw veel geld, en door zo’n weekend kun je eerst eens kijken of het echt zo leuk is als het lijkt. Op het Crea Weekend vind je sowieso alles voor:
– Scrapbooking;
– Handwerken;
– Handlettering;
– Bullet journaling;
– Bloemschikken;
– Schilderen;
en… Bakken!

Crea Weekend en Crea College
Het evenement heet ‘Crea Weekend’ en binnen het evenement heb je het ‘Crea College’. Er zijn veel workshops van allerlei hobby’s, en al die workshops bij elkaar heet het Crea College. De meeste workshops zijn op zaterdag en zondag (wat té jammer is, want ik kan alleen op vrijdag!)

Op het podium
Naast de stands en workshops is er ook nog een podiumprogramma. Er zijn elke dag 3 onderdelen:
1. Meet & Greet met haaktalenten waarbij je alles kunt vragen over haken;
2. Letters van A tot Z, waarin van alles vertelt wordt over letters tekenen;
3. Bingo; dat spreekt voor zich en er zijn natuurlijk prijzen te winnen!

Kosten
Een kaartje voor de beurs kost €7,60 online en €9 aan de kassa. Voor kinderen is het de helft goedkoper. Parkeren kan naast de evenementenhallen en kost €5. Dat zijn de kosten gelukkig niet.
Maar wil je een workshop volgen, dan ben je meer geld kwijt. Een workshop waarin je in een klasje van 8 tot 15 personen een workshop volgt is 10, 15 of 20 euro. Vaak krijg je er dan wel een goodiebag bij met de materialen die je tijdens de workshop gebruikt. Zo’n workshop duurt een uur tot anderhalf uur, dus je kunt in die tijd wel echt wat leren. Zeker als je nog weinig ervaring hebt met die bepaalde techniek. Een paar voorbeelden van workshops: Ecoline technieken (daar heb ik me voor ingeschreven), romantische kalligrafie, schilderkunst, marmeren op papier, etc.
Er zijn ook goedkopere workshops zoals een armbandje maken, dat is 6 euro, of een bloemenkaartje maken voor €7,50.
Een nadeel van de website is dat het niet erg overzichtelijk is. Bij het online kopen van je kaartje kun je kiezen uit diverse workshops. Terwijl er op de site ook nog andere workshops staan, die weer niet bij het aanmelden staan. Waarschijnlijk omdat er bij sommige workshops een beperkt aantal mensen kan deelnemen, en je daarom bij je ticket al moet vermelden dat je die workshop wilt doen. Maar verwarrend is het wel een beetje!

Handige links
Hier vind je alle workshopinformatie en het podiumprogramma.
Hier vind je uitgebreide workshop-informatie;
Hier zie je de foto’s van vorig jaar;
– En hier kun je je tickets bestellen!

Tip

Het Crea Weekend wordt elk voor- en elk najaar georganiseerd. Wil je weten of het wat is zodat je in het najaar kunt gaan? Volg me dan op Instagram, ik post a.s. vrijdag over mijn dag op de beurs!

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s