Bullet Journal versieren – Deel 1: Bedels

Ken je dat, dat je winkel in winkel uit loopt en je je online een muis klikt op zoek naar dat ene mooie notitieboekje. Voor mij moet een notitieboekje net dat ondefinieerbare ‘ene’ hebben. Want het is psychologisch, ik weet het, maar een mooi boekje motiveert mij enorm. Alsof het een deur is naar ideeën.

Daarom kan ik het ook nooit laten om de boel zelf nog wat verder op te leuken. En er zijn zoveel mogelijkheden… Daarom de komende tijd een serie over je eigen Bullet Journal versieren. Dit is deel 1 over bedels.

Bullet Journal bedels
Aan de meeste Bullet Journals zitten één of meerdere leeslinten. Mijn BuJo (van Mus Creatief) heeft zelfs 3 leeslinten. Ideaal om een bedel aan te hangen! Zie de omschrijving onder de foto’s voor een how-to, en shoptips volgen onder de foto’s!

Bullet Journal Mus Creatief
Bullet Journal Mus Creatief
Bedel(s) kiezen...
Bedel(s) kiezen…
Een druppel hobbylijm tussen je vingers en dan het lintje tussen je vingers nemen. Zo voorkom je dat het lint rafelt en dat de bedel er af gaat.
Een druppel hobbylijm tussen je vingers en dan het lintje tussen je vingers nemen. Zo voorkom je dat het lint rafelt en dat de bedel er af gaat.
Doordat je het lint en het knoopje insmeert met lijm, kun je het lint kort boven het knoopje afknippen.
Doordat je het lint en het knoopje insmeert met lijm, kun je het lint kort boven het knoopje afknippen.
Finished!
Finished!

Waar vind je leuke Bullet Journal bedels?
1. Xenos
De bedel die ik heb gebruikt, heb ik gekocht bij de Xenos. Online kon ik ze helaas niet meer vinden, maar ik heb ze vorige week uit de winkel gehaald dus wie weet liggen ze nog wel in de winkel…
En anders zijn deze vintage kwastjes ook super leuk (misschien wel leuker)!

2. Kralenwinkel Albertien
Kralenwinkel Albertien heeft honderden kralen… In leer, hout, metaal… Bijvoorbeeld een zilverkleurige ananas, zilverkleurige cactus of een fietsje, vogelhuisje, anker, molentje, flamingo en ga zo maar door.
Tip: heb je drie leeslintjes en gebruik je ze per onderdeel? Ik heb bijvoorbeeld één leeslint bij mijn blogplanning, één leeslint bij mijn agenda en één leeslint bij mijn habit trackers. Kies dan deze mooie set bedels van het alfabet, zo houd je je leeslinten altijd uit elkaar. De ‘b’ zou ik dan bij ‘blogplanning’ doen, enzovoort.

3. Kralenhoekje
Bij Kralenhoekje kun je bedels in alle soorten en maten vinden. Ze hebben verschillende soorten vintagekwastjes (fan) en een mooie stainless steel collectie! Gaaf, want stainless steel is natuurlijk geen zilver, maar blijft wel enorm lang mooi terwijl je niet zoveel betaald. Denk aan bestek, dat is ook meestal van dat materiaal gemaakt. Zie bijvoorbeeld dit stainless steel hertje of dit simpele ontwerp van een hartjessleutel. Less is more!.

4. CreaMijn
Gebruik je je BuJo om aantekeningen te maken of patronen te tekenen voor je naai- of borduurprojecten? Dan kun je deze fournituren bedels zeker weten niet weerstaan!

5. Beadies Amsterdam
Ze zijn iets duurder dan bovenstaande shops, maar ze zijn té mooi… Op zulke momenten wilde ik dat ik miljonair was 😉 Neem bijvoorbeeld deze kleine hanger met edelstenen, deze libelle, dit schattige bijtje (ja, die kunnen plots schattig zijn) of dit veertje.

6. Hobbyshop Agnes
Hobbyshop Agnes is een walhalla aan mooie, vintage-look bedels. Ook van niet veel voorkomende onderwerpen die te gek zijn als bedels: zoals een fee, een klok, allerlei soorten vogels of damesdingen zoals een föhn, kledinghangers (en ja, die zijn plots heel leuk als bedel!) of een ouderwets flesje parfum…

7. CreaDream
Ook CreaDream heeft een enorme collectie (vintage) kralen. Zij hebben veel verschillende soorten materialen, zoals lint, glas, schelpen en veren. Ik wordt blij van deze bohemian cirkels, deze ballerina’s , een vintage hobbelpaard of een heuse afgebeten chocoladereep!

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s