Hoe maak je een blogplanning?

Ideeën dwarrelen door mijn hoofd en de stapel op mijn bureau met niet-af-projectjes-maar-te-leuk-om-weg-te-doen wordt steeds hoger. Tijd voor wat orde in de creatieve chaos dus!

Uiteraard komt dan gelijk mijn Bullet Journal om de hoek kijken. In plaats van een gewone maandoverzicht, heb ik een blogoverzicht gemaakt voor één maand. Ik weet nu al dat ik de komende maanden ook zo ga doen, want het schept een hoop orde.

Doel stellen
Mijn streven is om 3 blogs per week te publiceren. Niet omdat het gaat om de deadline, maar omdat er anders niets van terecht komt. Er staat geen hoofdredacteur op mijn vingers mee te kijken, behalve dat ik schrijver én hoofdredacteur tegelijk ben. Dus moet ik ook mijn eigen deadlines stellen. Want een droom leven is fantastisch, maar ook daar moet je af en toe iets voor doen. En het is ook te leuk!! Alleen gaat de afwas, betaalde blogs schrijven en dergelijke vaak voor.

Ik wil in ieder geval op maandagen, woensdagen en vrijdagen iets posten. Daarom maakte ik in mijn februari-blog-planning 3 kolommen. In een notitieboekje maakte ik een lijst met dingen waar ik nog over wil bloggen. Bullet Journal ideeën, materialen die ik ga uitproberen, te gekke DIY-projectjes (weet je wel, die stapel op m’n bureau) en bijzondere adresjes die ik toevallig tegen kom en een vermelding waard zijn.

De lijst en de planning
Zodra me een blogidee te binnen schiet, voeg ik die toe aan die lijst. Vervolgens kies ik met welk onderwerp ik aan de slag ga en vul ik dat in, in het schema. Heb ik een blog af, kleur ik het hele vakje in. Zo is snel te zien of ik een beetje op schema ben en weet ik ook wanneer ik welk onderwerp ga doen. Natuurlijk wordt daar altijd nog wel weer in geschoven, maar een planning is er om te veranderen of course. Als je maar een raamwerk hebt!

How to:

Blogplanning...
Blogplanning…
Eerst met grijs potlood.
Eerst met grijs potlood.
Zo veel mogelijk uitgummen, zodat je nog net ziet wat er getekend is.
Zo veel mogelijk uitgummen, zodat je nog net ziet wat er getekend is.
Vervolgens heb ik de ondergrond gewaterverfd, van licht- naar donkergroen.
Ik heb de achtergrond gewaterverfd (is dat een woord?), wat licht- naar donkergroen.
Even laten drogen natuurlijk...
Even laten drogen natuurlijk…
Je ziet het bijna-uitgegumde-potlood door de waterverf heen!
Je ziet het bijna-uitgegumde-potlood door de waterverf heen!
Verticale lijnen: fineliner. Horizontale lijnen: Gelpen.
Verticale lijnen: fineliner. Horizontale lijnen: Gelpen.
De gelpenlijnen vond ik te veel wegvallen, ik heb het daarom omlijnd met de fineliners.
De gelpenlijnen vond ik te veel wegvallen, ik heb het daarom omlijnd met de fineliners.
Finished!
Finished!

 

Ga je zelf ook aan de slag met een blog? Why not!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s