DIY slinger uit oud tijdschrift

Via Marktplaats heb ik een gigantische stapel oude FLOW Magazines gekocht. De hele collectie, op 2018 na. Zo mooi om te bewaren… Maar nog veel mooier om er naar hartelust in te mogen knippen! Ik heb er even over nagedacht om de allereerste Flow te bewaren, want hé, wie weet, is ‘ie over 100 jaar wel geld waard. Alleen staat ‘ie dan maar dicht en verdrietig in de boekenkast. Dus heb ik hem omgetoverd tot slinger. Want remember… je moet zelf de slingers ophangen. 

Waarom zou je alleen slingers ophangen bij een verjaardag? Elke dag is een nieuw feestje!

Een slinger is een feestje aan een touwtje
Een slinger maakt de hele ruimte lichter, feestelijker. Je hebt ze in alle soorten en maten, maar deze keer koos ik voor de meest basic slinger: smalle driehoekjes. Less is more. Bij de Action verkopen ze 5 meter kant op een klosje, die heb ik gebruikt, het is wat steviger dan lint.

Benodigdheden
– een klosje kant (Action)
– een oud tijdschrift met kleuren waar je van houdt (houd je van groen? Neem dan een tijdschrift over bloemen en planten bijvoorbeeld)
– Lijm
– Schaar
– A4-papiertje en een stift of de free printable van deze blog (zie onderaan)
– Muziekje voor op de achtergrond

Stappenplan
1. Eerst teken je de vorm van het vlaggetje op een A4-papier (of gebruik gewoon de free printable uit deze post, zie onderaan de blog). Als je zelf gaat tekenen: Vouw het printpapiertje door midden en vouw de bovenrand dubbel zoals op de foto’s. Zo heb je hulplijnen om het vlaggetje te tekenen. Je tekent de vorm van het vlaggetje + een lijmstrook. Knip het vlaggetje uit.

2. Dit printpapiervlaggetje leg je op de mooiste bladzijden uit het tijdschrift. Een voorbeeldvlaggetje op dik papier heeft als voordeel dat je de omtrek makkelijk en snel kunt tekenen, maar je kunt er niet doorheen kijken. Met printpapier kan dit wel, zo kun je een beetje kijken of je dat ene leuke plaatje wel echt goed op het vlaggetje krijgt. Houd er wel rekening mee dat je de lijmstrook naar achteren vouwt, dus alles wat daarop staat is straks niet te zien. Trek het voorbeeldvlaggetje over tot je genoeg vlaggetjes getekend hebt. Voor mijn slinger heb ik 17 vlaggetjes gebruikt. (op de foto staan er meer, maar ik heb ze niet allemaal gebruikt)

3. Pak je lint of kant er bij en maak een knoopje in het uiteinde. Doe het lint of kant daarna dubbel en leg een knoop, zo krijg je een lus. Handig voor het ophangen straks.

4. Leg je vlaggetjes op een rij en rangschik ze in een mooie volgorde, zo krijg je een mooie mix. Hang de vlaggetjes daarna één voor een aan het lint of het kant. Aan het kant zitten onderaan kleine driehoekjes, ik heb steeds 5 driehoekjes tussen de vlaggetjes gelaten.
Vouw de lijmstrook naar achteren, doe aan de lijmstrook en de zijde waar het tegenaan komt een streep lijm. Leg het kant er netjes tussen en zet er drie knijpers op. Tel 5 driehoekjes en doe hetzelfde met het volgende vlaggetje tot ze allemaal gedaan zijn. Hang de slinger daarna vast op zodat het kan drogen. Door het gewicht van de knijpers zal de slinger automatisch op zijn kop hangen.

5. Eén tot twee uurtjes later kun je de knijpers verwijderen. De slinger gaat vanzelf in de goede positie en klaar is je feestje!

Free printable
Zodat je zelf niet hoeft te tekenen: diy slinger

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s