BuJo: Boeksnede versieren

In de boekhandel kwam ik een boek tegen, een dikkerd, waarbij de boeksnede versierd was. Te gek! Hij viel hartstikke op en het stond ook echt mooi. Maar dat kun je natuurlijk zelf ook, met je eigen BuJo.
cof

Inspiratie voor versieren boeksnede
Maar wat ga je er dan op schrijven of tekenen? Ik heb de zijden van mijn BuJo agenda versierd, dus dat was makkelijk: op de lange zijde kwam ‘2019’. Met 3 spetters aan elk uiteinde en 3 lagen met randjes.
Voor de korte zijden ben ik op zoek gegaan naar een quote die ik bij een nieuw jaar vond passen. Je kunt zoeken op ‘quote nieuw jaar’ maar je kunt ook je favoriete nummers eens goed beluisteren. Vaak zitten er mooie zinnen tussen die je kunt gebruiken. En je hoeft natuurlijk geen quote, bloemen of je lievelingsdier zijn natuurlijk ook helemaal leuk. Op de boeksneden is het alleen lastiger om details te tekenen, dus een vis met 100 schubben wordt wat ingewikkelder.

Lange zijde tekenen
cofDe lange zijde is het moeilijkst om te tekenen. De bladzijden verschillen een beetje qua lengte en dat voel je, je kunt dus makkelijker uitschieten. Ik heb het boek tussen mijn knieën geklemd en vervolgens het puntje van mijn tong afgebeten en toen kreeg ik het erop. Met potlood. En daarna met stift. Je kunt ook klemmen gebruiken, dat gaat wat makkelijker. Want het boek moet natuurlijk dicht blijven. Je kunt trouwens gewoon gummen, alleen moet je dan extra opletten dat het boek niet per ongeluk open gaat. Dan kreukelen de bladzijden door de kracht die je op de gum zet.

Ik heb klemmen bij de Xenos gehaald, ze zijn officieel niet bedoeld voor Bullet Journals maar dat maakt niet uit. De Xenos verkoopt van die rekken waar je kaarten aan op kunt hangen, en daar lagen de klemmen bij. Ze zijn nét ietsje te smal om rond een Bullet Journal te doen (lees: ik was aan het tekenen en dat ding vloog er opeens met een boog af) maar ze zijn wel ideaal om aan beide zijden te doen als je binnen in je BuJo aan het tekenen bent. Of wanneer je werk moet drogen en je BuJo open moet blijven liggen.

Korte zijde tekenen
De korte zijde is een stuk makkelijker, alle bladzijden zijn precies even lang dus je hebt geen last van de katernen. Het is alleen wat meer stoeien met de ruimte die je hebt, maar dat bevordert de creativiteit 😉
Voor de onderste korte zijde heb ik dus een quote gezocht. De grotere stukken heb ik met stift gedaan, maar de kleinere onderdelen lukten niet met stift. Daarvoor heb ik fineliners gebruikt.

De tweede korte zijde heb ik versierd met een banner met mijn online-naam erin:

img_20190114_160158_resized_20190114_040314724

Het is niet moeilijk om te doen en je hebt snel een leuk effect. Helemaal handig als je meerdere Bullet Journals hebt voor verschillende onderwerpen, kun je ze goed uit elkaar houden. En idee’tje: De lange zijden van je BuJo’s tekenen en dan andersom in de boekenkast zetten. Dus niet met de rug zichtbaar, maar juist je eigen creatie!

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s