Molboekje – Jokergrafiek

Wat is het al spannend dit jaar!! Het begon al met die man in de werkplaats. De muziek, het beheerst dicht tikken van die jokers… Of vrijstellingen? Hoe zullen we ze noemen?

In ieder geval genoeg om gemotiveerd aan de slag te gaan, met mijn Bullet Journal Molboekje. Deze week heb ik een grafiek getekend om bij te houden hoeveel jokers iedereen heeft. Wie kiest er het meest voor de jokers – en heeft ze dus het hardst nodig? Of kiest dus liever niet voor de pot?

cof

Voor het ontwerp van de grafiek heb ik voor de vorm van de joker zelf gekozen. Ik heb het rondje in 10 vlakken verdeeld, zodat elke kandidaat/mol een eigen ‘taartstuk’ heeft. Vervolgens heb ik in het midden 7 cirkels gemaakt omdat ik denk dat 7 wel zo ongeveer het maximaal aantal jokers is dat je kunt hebben. Zijn het er dit jaar meer? Dan wordt het gewoon een originele grafiek.

Als iemand een joker heeft, teken ik een vakje in met grijs potlood. Stel dat hij of zij de joker dan aan iemand anders geeft in ruil voor informatie of zoiets, kan ik de grafiek gewoon nog aanpassen.

cof

Achteraf gezien had ik de eerste cirkels van de grafiek beter wat breder kunnen maken. Want stel dat iedereen nu maar 1-3 jokers krijgt, wat voor de hand ligt, dan komen de grafiekstaven bijna niet langs het logo. Maar goed, al doende leert men!

Ik ben zooo benieuwd hoe het straks gaat met de vrijstellingjokers. Nog 1 nachtje slapen… Dan komen we er misschien wel achter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s