Behangen in je BuJo

I love behang. Echt, daar kun je zo veel meer mee doen dan alleen behangen. Vaak vind je resten in kringloopwinkels, op Marktplaats of vraag vrienden en familie die toevallig gaan behangen of je de restjes mag hebben.

Behangen in je BuJo
Ik postte pas hoe ik mijn jaaroverzicht had getekend in mijn BuJo. De bladzijde daarnaast was nogal lelijk, want de tekening die op de andere kant stond, drukte door. Een tekening maken had dus weinig zin, want dan zie je bij beide tekeningen dat het doordrukt. cof
Daarom leek het me een goed idee om de behangrollen eens uit de kelder te halen (dit is mijn achtste huis, dus we zijn nogal eens verhuisd en ik heb steeds gretig de behangrollen die over waren beheerd).

Printpapier als sjabloon
Vervolgens heb ik een blaadje uit de printer gevist, en die heb ik tussen de bladzijden van mijn BuJo gedaan. Vervolgens heb ik langs het papier een lijn getrokken:

Vervolgens zie je een vlak op het printpapier, wat even groot is als de bladzijde van je BuJo. Ik heb het vlak uitgeknipt en over het behang heen gelegd. En nu komt het grote voordeel: je kunt dwars door printpapier heen kijken. Je kunt dus makkelijk zien of de afbeelding op het behang, ook echt leuk staat op een BuJo-bladzijde. Ik had bijvoorbeeld eerst een roze bloem gekozen, maar door het blaadje zag ik dat er dan aan beide zijkanten net een zielig steeltje of blaadje te zien was van een andere bloem. Niet erg, maar beiden net op het randje vind ik niet mooi. Nu kon ik dat al zien voor ik het behang aan gort had geknipt, en kon ik op zoek naar een betere positie.

Uiteindelijk koos ik voor een gele bloem. Ik trok lijnen langs het printpapier, knipte langs de lijn en klaar is je exact-op-maat-plaatje. Lijm erop en klaar.

cof

Het op maat geknipte printpapierblaadje heb ik achterin mijn BuJo gestopt, want die kan ik vast nog weleens gebruiken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s