BuJo 2019 jaaroverzicht

In agenda’s zie je vaak een jaaroverzicht: lekker overzichtelijk en je kunt snel zien welke datum op welke dag valt. Daarom heb ik er ook een getekend in mijn Bullet Journal die ik als agenda gebruik. En laat het nu een prima middel zijn om te zien of je wel genoeg feestjes hebt het komende jaar!

Jaaroverzicht
Omdat er al 365 getalletjes, plus weeknummers, plus maandnamen en letters voor de dagen (pfff) op één bladzijde staan wilde ik de rest clean houden. Ik heb dan ook gewoon een soort tabelvorm aangehouden en de data in het zwart geschreven. Om het toch een beetje gezellig te houden, heb ik de weeknummers, maandnamen en letters voor de dagen wel een kleurtje gegeven. Zo is het ook duidelijker wat wat is.

img_20190104_152311_resized_20190104_035514375

Feestje!!!
Nadat ik de bladzijde af had heb ik een hartje getekend rondom elke dag die belangrijk is voor ons als gezin. Dus de verjaardagen, verkeringsdag, verlovingsdag en trouwdag. En ja, die vieren we allemaal 🙂
Dat zijn 6 dagen en ze vallen toevallig allemaal in een andere maand. Daarom hebben we bedacht dat we elke maand iets te vieren willen hebben, dus hebben we gewoon een paar gezinsfeestdagen in het leven geroepen. I love that.

Martine-dag
Vroeger droomde ik ervan om een eigen dag te hebben. Mama had moederdag, papa had vaderdag, en ik dan? Dacht ik als kind. ‘Jij hebt je verjaardag’, zeiden ze dan. Maar die hadden mijn ouders ook. En ik ben twee dagen voor Kerst jarig, dus feeststemming is er dan toch al. Dus nam ik me voor:

Later, als ik groot ben, krijgt iedereen een eigen dag.

En dan het liefst een beetje bij je verjaardag vandaan. En op die dag mag je:
– Kiezen wat we eten;
– Iets kiezen in de supermarkt;
– Je hoeft niet af te wassen of af te drogen;
– Is iedereen een beetje extra lief voor je.
Helemaal niets speciaals of duurs, gewoon een beetje extra in het zonnetje. En raad eens… Iedereen ging direct akkoord met het voorstel 🙂

Gezinsdagen
We hadden al 6 maanden met een feestdag, nu met de ‘eigen-dag’ van hierboven zijn er weer 3 maanden voorzien van een feestdag. Nog 3 maanden te gaan. Waaronder januari, die was niet moeilijk: 7 januari (vandaag dus!!) staan we als gezin nog een keer stil bij het nieuwe jaar. Alleen dan wat serieuzer. Iedereen moet voor 7 januari 3 doelen bedacht hebben voor het komende jaar, en hoe hij of zij die doelen kan bereiken. Wat is ervoor nodig en hoe kunnen de andere gezinsleden je helpen? Dan hebben we 7 januari  een ‘gezinsjaarvergadering’ die we natuurlijk tot een feestje maken. Door zo in gesprek te gaan weet je wat de ander wil bereiken en kun je elkaar helpen.
De enalaatste maand vulden we met een feestdag in het teken van Engels. Engels is erg belangrijk voor ons maar voor onze nu-nog-baby is dat misschien niet altijd even leuk. Zie het als een beloning, een positieve impuls of gewoon werken aan wat je als gezin belangrijk vindt.
En de laatste maand… Tsja, manlief is gek op pannenkoeken. En ik las in de Jan Jans een keer over Sint Pannenkoek. Geen idee meer welke datum dat was, maar wij hebben onze eigen Sint Pannenkoek geïntroduceerd. Had manlief totaal geen problemen mee.

Jaaroverzicht 2019
En klaar is het jaaroverzicht. Overzichtelijk, snel te tekenen en huppetee een paar feestdagen rijker ❤ Missie geslaagd.

cof

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s