Kringloopcentrum Bunschoten

cofIk moest man- en dochterlief ergens heen brengen en dan google ik altijd even of er toevallig een kringloopwinkel in de buurt is. Want zo zie je nog eens wat anders en kom je op de meest leuke plaatsen. Ik dacht even dat ik verkeerd reed, maar achter een groot hek op een industrieterrein vond ik Kringloopcentrum Bunschoten-Spakenburg.

Opgezette dieren
Het eerste wat mij opviel waren de opgezette dieren. Kijk, dat er een keer een opgezet dier in een kringloopwinkel staat, dat geloof ik. Maar hier stond een hele verzameling! Ik kon het moeilijk fotograferen omdat ze hoog op het houten constructie stonden, maar heb je altijd al een opgezette eekhoorn willen hebben, dan moet je zeker eens gaan kijken. cof

Speelgoed
Ik loop altijd gelijk naar het speelgoed. Misschien omdat ik nooit nieuw speelgoed voor mijn dochter koop, en haar toch het beste gun. Nieuw speelgoed is niet te betalen en ik voel me de koning te rijk als ik voor 50 cent en een wasbeurt verder een Nijntje-knuffel tevoorschijn kan toveren. En ja, ik had zelfs twee Nijntjeknuffels uit een houten box gevist. Eéntje had een vlek op het oor, maar het leuke is dat die dingen gewoon in de was kunnen. Na een wasbeurt was ‘ie dan ook weer helemaal schoon.img_20190104_132922_resized_20190104_013859602

Het leukste wat ik heb gevonden is een opblaasbare auto. Mijn dochter kan net zelf zitten en vindt dat reuze interessant. Ze kan nog niet zelf op de auto zitten, maar we houden haar vast en dan gaat het prima. Nog even wachten en dan kan ze het zelf. Het grappige is dat als je de voorkant van de auto ‘induwt’, zij omhoog gaat en zo is het een beetje een wip. Goed, super veel lol van dat ding! En grote voordeel: Het ventiel zit beneden, je laat hem leeglopen, stopt hem ieniemienie in de luiertas en bij bezoek blaas je hem zo weer op. Voor €1,25 vind ik dat een goede koop.
Er was niet heel veel speelgoed, dus wat dat betreft is het regelmatig gaan kijken en af en toe geluk hebben.

Kleding
In deze kringloopwinkel was er vooral veel dameskleding. En nog best veel merkkleding ook. Ik zag McGregor, Only, Desigual, Zara… En dan voor €3-5 euro. Je moet wel een beetje zelf opletten, want soms zat er wel een vlek in of was er een knoop af.
Er zijn pashokjes dus je kunt je makkelijk omkleden zonder dat je je achter een plant staat te verschuilen 😉 Ook waren er een paar rekken met kleding die er al even hing, dat ging allemaal weg voor 1 euro per stuk. En dat was niet alleen maar oude meuk, daar hingen echt nog leuke dingen tussen. Ik weet natuurlijk niet of ze dat iedere keer hebben…

Bloemen
Deze kringloop had ook enorm veel plastic en zijden bloemen! Dat heb ik echt nog nooit in een kringloopwinkel gezien. Een medewerker vertelde dat ze dat regelmatig hebben. Het zag er fleurig uit en je hebt er tenminste heeeel lang plezier van. Stukken goedkoper dan elke week een vers boeket, zeker als je het bij de kringloopwinkel haalt natuurlijk.
cof

Meubels
Er waren een aantal meubels, vooral stoelen en banken. Ik kwam een originele bank tegen:

cof
cof

En een supertof koeienhuidkrukje. Op het zitvlak was de vacht er wel afgesleten, maar dat deed niet echt afbreuk aan het geheel.

Een eindje verder stond dit dienbladkarretje, wat echt super tof is als je hem verft in bordeauxrood of een mooie kleur groen.

Bijzondere vondst
Ik had vier boeken gekocht voor een DIY-project, waaronder een boek met allemaal foto’s van kamerplanten. Toen ik het boek thuis even doorbladerde viel er opeens een envelop uit, zo’n oude van de ING toen het nog Postbank was. Ik dacht dat er een oude rekening in zou zitten, of misschien helemaal niets. Maar toen ik hem openmaakte zaten er oude foto’s in! Zo bijzonder! Ik had de foto’s op deze blog gezet, maar dat mag niet in verband met de nieuwe privacywetgeving. Dus ik de kringloop gebeld, maar die wisten niet van wie het was. Toen heb ik de Bunschoter Courant gebeld (ach ja, waarom niet?) en die herkende de mensen op de foto! Eind goed, al goed.

Sfeerimpressie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s