DIY – Molboekje ‘Wie Is De Mol’ – Deel 1

Nog maar heeeeeel weinig nachtjes slapen en dan… dan… begint EINDELIJK ‘Wie is de mol?’ weer! Zien de mensen er op de groepsfoto er nu nog wat willekeurig uit, straks is het een groep die we van top tot teen gaan uitpluizen, want wie is nu wie en wie zit er ondergronds?

Ik heb dit jaar getwijfeld of ik het officiële Molboekje voor fans zou kopen, maar ik heb het uiteindelijk niet gedaan. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon zelf één maken! En een Bullet Journal is daar per-fect geschikt voor. Je kunt alle grafieken van verdenkingen en aantal jokers makkelijk en netjes tekenen. En zoals je in de vorige blog al kon lezen, heb ik toevallig net 3 dunne Bullet Journals in huis gehaald. Je snapt ’em: ééntje is nu prachtig zwart/groen geworden.

Zelf Molboekje maken
De dunne Bullet Journals vind ik erg lelijk en deze moest natuurlijk een mollenjasje aan. We hadden nog wat behang over en daarmee heb ik het boekje gekaft, met de print van het behang tegen het boekje aan. Zo krijg je een blanco Bullet Journal die je dus kunt oppimpen tot mollenjasje.

Voorkant Molboekje maken
Natuurlijk geen vraag wat er op de voorkant van het boekje moest komen: ‘De Mol’, met de bekende groene vingerafdruk. Ik heb het logo uitgeprint en uitgeknipt. Door de letters half uit te knippen hoef je de afstand tussen de letters niet te gokken. Dus:
– Letters uitprinten;
– Half uitknippen;
– Zover mogelijk overtrekken;
– Letters helemaal uitknippen;
– Letters precies op de goede plek leggen, binnen de lijntjes die je net overgetrokken hebt;
– Rest van de letters overtrekken;
– Inkleuren of wat je er mee wilt doen.

Alleen blijkt het maar weer: altijd GOED KIJKEN als je iets na wilt tekenen. Ik heb de lijnen van de vingerafdruk de verkeerde kant op getekend. Huilen… Maar goed, ik ga hem komende week vast nog wel een keer tekenen!

Inhoud molboekje
Vervolgens moet je nadenken wat je in je Molboekje bij wilt houden. Ik heb allereerst een soort titelblad getekend, zodat ik over 5 jaar nog weet van welk seizoen dit boekje is. cof

Vervolgens heb ik een Molliaans woordenboek gemaakt. Alle termen uit ‘Wie is de mol?’ in begrijpelijk Nederlands uitgelegd. Super handig als je nog steeds een vriend of vriendin hebt die er echt ‘helemaal niets van begrijpt’ of het maar ‘een stom programma’ vindt. Wie weet kun je hem met een korte speluitleg toch overtuigen!cof

Het gaat natuurlijk om de kandidaten… Dus heb ik die eerst eens even op een rijtje gezet. De meest opvallende vind ik Robert van Beckhoven. Ik ben echt super benieuwd hoe hij in het programma is! Ja, zichzelf natuurlijk, maar je ziet iemand toch van een heel andere kant. Ik vind hem trouwens het opvallendst omdat ik hem nooit bij widm (wil je weten wat dat is, check dan mijn Molliaans woordenboekje!) had verwacht of zo. Het leven zit vol verrassingen 🙂cof

Vervolgens heb ik een aftelkalender gemaakt voor de start van seizoen 19. Een topito, compleet met logo zoals ‘ie in het echt ook is (zie je nu nog niet). Ik heb gekozen voor de gekleurde topito. Vanaf 29 december kleur ik elke dag een topo in, en als de hele topito gekleurd is, begint het seizoen! CAN’T WAIT?? Had ik dat al gezegd?

cof

DIY Mollenboekje Wie is de Mol
Maar uiteindelijk moet die Mol natuurlijk ontmaskerd worden. Tijdens het seizoen ga ik van alles bijhouden in mijn Bullet Journal Molboekje, zoals:
– Wie er jokers heeft;
– Wat de meest opvallende hints zijn;
– Natuurlijk een Follow-the-money grafiek;
– Top 3 verdachten per aflevering;
– Top 3 minst verdachte personen per aflevering;
– Grafiekje van het gemiddelde van alle verdenkingen in NL…
– …

Vervolg
Ik kan niet alles in één week tekenen, zeker niet omdat ik ook m’n Bullet Journal voor 2019 aan het opzetten ben, dus dit wordt een serie. Volg me om op de hoogte te blijven over dit DIY Molboekje project! Ga je zelf ook aan de slag? Je hebt nog ruim een week om je voor te bereiden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s