Second Lifestyle Huizen

Via Instagram kwamen er al leuke reacties binnen op een post over Second Lifestyle in Huizen. Ik was er al een paar keer geweest, want hé, het is bij mij om de hoek en dan kan ik de verleiding nu eenmaal niet altijd weerstaan… En het viel mij op dat dit echt een andere winkel is dan anders.

Tsja, kringloop?
Want ja: ze verkopen tweedehands kleding, maar om dit nu een kringloopwinkel te noemen… Ik houd enorm van kringloopwinkels (ja duh, dat weten we nu wel), lekker schatgraven tussen de zooi, maar die zooi is hier niet te vinden. Eigenlijk hangen hier alleen maar schatten. Ook leuk, want dan vind je snel wat je zoekt. En IDEAAL voor mensen die niet van kringloopwinkels houden, maar ook weleens goedkoop een duur merk of fancy trui op de kop willen tikken.

Inname van goederen
De inname van goederen is strenger dan bij de algemene kringloopwinkel. De kleding moet schoon zijn, niet kapot en niet uit de mode. Gevolg: de hele winkel hangt vol met toffe kleding waarbij je niet eerst hoeft te zoeken of er nu echt geen gat of vlek in dat leuke jurkje zit. En er hangt opvallend veel merkkleding, zoals Zara, Only, Mexx, Nike, Uggs (oke, die hangen niet, die staan). cof

Als de kleding na 2 maanden niet verkocht is, kan degene die de kleding gebracht heeft, het weer ophalen. Bizar, daar had ik nog nooit van gehoord. Zo kun je zelf nog een gokje wagen op Marktplaats of je geeft het aan je nichtje. Wil je het niet meer terug, dan wordt de kleding aan een goed doel geschonken.

Uiteraard wordt de meeste kleding snel verkocht. En guess what: is jouw trui verkocht, dan ontvang je de helft van het bedrag! Heb je dus een hoop goede kleding maar heb je geen zin in onderhandelgedoe, breng het naar Second Lifestyle en je krijgt er toch nog wat voor terug.

Het goede doel
De kleding die niet verkocht wordt, gaat naar Stichting Faith. Deze stichting is werkzaam in Roemenië. De stichting verkoopt de kleding daar voor een laag tarief aan Roemeniërs. Van het geld wat daar met de kleding wordt verdiend, wordt onder andere een school gebouwd. Ik denk niet dat je ergens beter kunt shoppen:
– goede en goedkope merkkleding;
– breng je het in, dan krijg je de helft van het bedrag;
– wordt het niet verkocht, krijg je het terug of gaat het naar het goede doel.

Herenafdeling

Dames-, kinder- en babykleding is er in kringloopwinkels meestal in overvloed, maar voor heren is het meestal wat lastiger zoeken. Hangen er een keer 10 broeken, zit de goede maat er niet bij. Gelukkig is dit niet zo bij Second Lifestyle. Daar is echt enorm veel herenkleding: vooral veel schoenen en colberts. Zoek je een keer een mooi colbertje maar wil je er niet te veel geld aan uit geven, ga dan zeker een keer bij deze winkel langs!

Kerst- en galakleding
Je ziet het al gelijk aan de paspoppen die aan het begin van de winkel staan: Kerst- en galajurken, tasjes, handschoentjes… Alles voor de feestdagen. Een gedeelte van de kerst- en galakleding is tweedehands, een deel is gewoon nieuw. Dit is dan kleding van vorig jaar, maar dat is totaal niet te zien.

En voor kinderen is er uiteraard ook de nodige feestkleding:

Accessoires
Bij een gala of een avondje uit horen natuurlijk accessoires, denk aan een tasje, handschoenen, hoed, haaraccessoires, sieraden, hakschoenen… Ook hier is volop tweedehands én nieuw te verkrijgen. Er zijn veel leren, kanten en suedéhandschoentjes met details zoals kraaltjes en andere toeters en bellen.

Nieuwe kleding
Zoals ik net al zei bij de feestkleding, een gedeelte is gewoon nieuw. Dit geldt voor de hele winkel. Kledingwinkels hebben soms net een beetje kleding over, in plaats van het weg te gooien brengen ze het dan naar Second Lifestyle. Zo krijgt het toch nog een goede bestemming (misschien wel in jouw kast?).

Prijsniveau
Het prijsniveau is hoger dan in een algemene kringloopwinkel. Maar de beleving is dus ook heel anders: geen kapotte dingen, geen vlekken, alles hangt netjes op kleur en op soort product. Daarnaast zijn er altijd wel een paar medewerkers aanwezig die je om advies kunt vragen.

Dit shopte ik zelf bij elkaar voor Kleine Meid… I love it! 
De haarband is nog ietsje te groot, maar dat is makkelijk in te nemen. En die stof is ZACHT!!!! Ideaal voor zachte babyhuidjes…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s