Ik wil dansen

Hmm, deze blog ziet er nog niet zo mooi uit. Helemaal niet bijgehouden ook. Een goed begin en toen weer niets. Stilte. Geen digitaal leven.
Net als vroeger. De eerste bladzijde van het nieuwe schrift vergeleken met de laatste. Steeds weer toe aan een nieuw begin. Een nieuwe start. Wanneer leren we dat eens af?
Een goed begin is het halve werk. Maar aan half werk heb je helemaal niets. Dus waarom gaat die spreuk niet verder? Zoiets als: een goed begin is het halve werk, maar maakt je nog niet sterk.
Net als ‘ik wacht op het goede moment, en dan:…’. Vul maar in. Eerst carriére maken, en dan aan een kinderwens denken. Eerst opleiding halen, en dan die ene taal leren. Eerst wachten tot ik de boel op orde heb, en dan ga ik bloggen.
Maar wie weet hoort het bij het leven om de boel niet op orde te hebben. Misschien is dat het leven. Altijd dweilen met de kraan open. Heb je het ene opgedweild, terwijl er alweer water onder een andere deur vandaan komt. En werk je voor ‘de boel’ terwijl het leven achter je aan je voorbij glijdt.
Je kunt niet wachten op het perfecte moment. Het perfecte moment is nu. Je ademt nu. Het leven is nu. Je kunt zijn wie je wilt zijn, als je het maar durft.
Er zijn van die mensen die opeens gaan emigreren. Soms is dat de oplossing om het leven te leiden wat je wilt leiden, maar niet als je wilt ontsnappen aan de sleur. Want je neemt jezelf mee. Je gedachten. Je gewoonten.
Ik wil niet emigreren. Ik wil wel dansen, dansen in het leven wat ik heb gekregen. Het leven is te kort, te vluchtig, te veranderlijk. Vandaag leef ik. En daarom leef ik zoals ik wil leven. Geen perfecte momenten. Niet wachten op een nieuw schrift. Geen schone lei. Want de toekomst is vandaag.

Vanaf vandaag verschijnt er op deze website elke werkdag een post (ja, ook al ziet de website er nog niet mooi uit. Dat groeit vanzelf, als ik maar aan de blog ben). Ter inspiratie, voor mijn eigen ontwikkeling, omdat ik het leuk vind en om te voelen dat ik leef. Leef je met me mee?

cof

Advertisements

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s