Vind je dat niet vies?

‘Ja, maar dan weet je waar het vandaan komt…’, zegt mevrouw Van Duren terwijl haar ogen speuren naar een vlek in mijn kleding. ‘Ik heb pas nog een stoel gekocht op Marktplaats, uit een rook- en huisdiervrij huis. Maar de kringloop?’ Ze schuift een beetje verder bij me vandaan. ‘Vind je dat niet vies?’

‘Als ik thuis kom, gooi ik alles in de wasmachine en daarna trek ik het gewoon aan. Ik heb nog nooit luizen in mijn haar of rode bulten op mijn huid gehad hoor.’
Ik zie haar mondhoeken verplicht opkrullen. ‘Oh, nou, dan heb je tot nu toe geluk gehad denk ik.’

Even later sta ik in de Prenatal een borstvoedings-bh te passen. Want dat koop ik dan nog net niet in de kringloop. Ik haak hem vast en wil het bandje over mijn schouder schuiven, tot mijn oog blijft plakken in een donkere melkvlek in het midden van de cup.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s