Serie: Low-budget babykleding #1

Een baby is zó schattig en zó klein… Onze dochter is nu 5 maanden en ze zit al in haar vierde kledingmaat. Dat betekent een hoop kleding die totáál niet versleten is. Zonde van je geld om van elke maat een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen! Er zijn genoeg low-budget alternatieven met té leuke kleding.

Voordat kinderen 2 jaar zijn, hebben ze al 8 kledingmaten versleten. Als je bij de normale kledingwinkels shopt, en je wilt een set van 5 rompertjes, 3 broekjes, 4 shirtjes, een jasje/vestje… ben je op zijn minst 70 euro kwijt. En dan moet je nog sokjes, een mutsje… Vaak wil je meer dan 4 shirtjes (en dat was bij onze dochter die veel spuugde ook echt nodig). Nog een boxpakje en een pyjama’tje, een slaapzak…

Voor je het weet ben je 100-150 euro per kledingmaat kwijt. Dat is dus 800 euro in twee jaar, en dan heb je het goedkoop gedaan. Dat kan veel leuker: voor je portemonnee, de hoeveelheid kleding en het milieu.

Babykleertjes shoppen
Ik vond het geweldig om babykleertjes te shoppen. Al die kleine frutsels… Toen ik zwanger was keek ik bedenkelijk naar die shirtjes van maat 50, zou ze dat wel passen? Zó klein… Maar toen ze eenmaal geboren was, zwom ze er in. Wist ik veel hoe klein een pasgeboren baby is! Nu liet ik diezelfde shirtjes pas weer door mijn handen gaan. Ze droeg ze vier maanden geleden nog. Heb ik haar zo hard zien groeien?

Komende tijd een serie over low-budget babykleding!

#2 Kledingabonnement
#3 Gratis en low-budget online
#4 Baby/kinderkleding in Kringloopwinkels
#5 Ruilparty’s!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s